ניתוחי מתים

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 21/12/02 22:23 טז בטבת התשסג

שאלה

אני לומדת ריפוי בעיסוק וחלק מתוכנית הלימודים כוללת כניסה לדיסקציה(ניתוח גופה-בדרך כלל של יהודי). ההשתתפות בדיסקציה הינה פסיבית ונדרשת מהתלמיד הסתכלות בלבד. ותרומת הדיסקציה להבנת החומר אינה חד משמעית.

השאלה היא האם לנסות להימנע מהשתתפות בדיסקציות שהן בגדר רשות? כמו כן לעיתים יש צורך לגעת בעצמות האם יש בכך בעיה? כי העצם כבר בחוץ ועוברת מיד ליד.

תודה רבה מראש.

תשובה

שלום רב.
לדעת הגר"מ אליהו שליט"א אסור לנתח מתים במקרה זה. לכן בשיעורי רשות לא להשתתף, אם אין לך שום ברירה מותר להשתתף כי האיסור הוא איסור הנאה ממת "והנאה בעל כורחיה לאו שמיה הנאה", מותר אפילו לכוהנת לגעת בעצמות כמובן שמדובר בנגיעה בלא ביזיון המת.
בברכה,
צבי קוסטינר.