נישואין בזמן צבא

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 21/12/02 19:09 טז בטבת התשסג

שאלה

שלום לרב,

אני משרתת בשנת שירות ויש לי קשר מאוד רציני עם בחור שלומד בשנה ב לפני גיוס בישיבת הסדר.

בזמן האחרון הקשר מתחזק וניהיה רציני מאוד ואנו לא מרגישים כמו קשר של חברות אך אנו עדיין לא מאורסים.

רצינו לשאול לדעתך (דעת תורה) לגבי נישואין בזמן שירותו הצבאי,איך מתמודדים האם זה נכון מבחינת בנית בית, מצד שני ברור שלא נכון לסחוב את הקשר יותר מידי, ברצוני לציין שאנו מחילים להרגיש איזושהי מוכנות לקראת נישואין ובניית בית.

שנינו שואלים את דעת הרב, נשמח לקבל עצה ותשובה,

תודה

תשובה

בס"ד

אני מכיר את השאלה היטב כיון שאני שירתי בצבא בזמן היותי נשוי. אבל מוכרח לומר שזה היה הרבה יותר קל מאשר חייל לא נשוי. קל וטוב אלף מונים.

אם אני שוקל את השיקול שלך כאשה - נראה לי שרק אפשר לקבל מכך הרבה מאוד. בקיצור....

מעולה
מצוין
טוב

והעיקר והעיקר לא לפחד כלל..

בהצלחה