נישואין בגיל צעיר

חדשות כיפה הרב רפי פוירשטיין 24/04/03 15:18 כב בניסן התשסג

שאלה

כבוד הרב, שלום,

השאלה שלי היא שאלה שוודאי לא רבים שואלים. אני בת 16, יש לי חבר (בן 17.5) כבר כמעט שנה (אנחנו מכירים בערך שנה וחצי). התחלנו את הקשר בתור חברים טובים וקרובים מאוד מבחינה נפשית. היום הקשר שלנו מבוסס בעיקר על שיחות בטלפון ומכתבים משום שלא מזמן עברתי לניו ג'רזי בשל שליחות של שנתיים. מעולם לא היה ביננו קשר של נגיעה ושנינו יוצאים מנקודת הנחה שגם לא יהיה לפני שנתחתן אי"ה.

האהבה שלנו גדולה יותר מכל רגש אחר שאני מכירה, אני יודעת שאני רוצה להקים איתו בית בישראל ולחיות איתו את שארית חיי. אני יודעת שבגיל 16 זה קצת מוקדם לעשות החלטות כאלה, אבל אני רוצה להנשא לו בהקדם האפשרי.

רציתי לדעת אם יש איסור הלכתי (או כל איסור אחר שעולה בדעתו של כבוד הרב) להנשא בגיל צעיר כ"כ (16 ו-17.5).

תודה רבה.

תשובה

ב"ה

רוב שלומות.
תודה על שאלתך.
1. אין איסור הלכתי, אך יש איסור לפי חוקי מדינת ישראל.
2. על אף שאין איסור כזה. הדבר מאד מאד לא רצוי ולא מומלץ, מדוע?
3. כיון שהקמת בית כוללת בחובה אהבה והתאמה הדדית, אך נדרשת גם בגרות רבה על מנת לשאת בזכויות אך גם בחובות הכרוכות בבנין בית.
4. 'דבר בעיתו מה טוב' - אישיות שלימה, מפותחת , שעברה את תחנות החיים הראויות, תבטיח שהפוטנציאל העצום הקיים כנראה בקשר בינכם יתממש בצורה היותר שלימה.
5. אני מאד ממליץ שתהיו בקשר קבוע עם רב המכיר אותכם ושיש לכם אמון בו, שילווה אותך ואותו, בשאלות רגישות אלה.

בברכה נאמנה ובהצלחה רבה
רפי פוירשטין