ניפוי קמח

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/10/02 15:07 יא בחשון התשסג

שאלה

חמותי אינה מנפה קמח , האם מותר לי לאכול מעוגות שהיא מכינה?

יש סבירות גבוהה שהיא תעלב במידה ולא אוכל .

תשובה

לכתחילה כמובן שיש לנפות את הקמח עם נפה דקה המתאימה לכך. ולכן אם את יכולה להסביר לחמותך שלאור הממצאים ובדיקות מעבדה יש חרקים בקמח (ראי חוברת אמונת עתיך 10 עמ' 36 במאמרו של טכנאי מזון יובל הדר: החרקים בקמח ודרכי ההתמודדות איתם) צריך לומר לה בלא שתיעלב.
כמו כן כדאי להציע להחזיק את הקמח במקרר או במקפיא כי בטמפרטורה נמוכה החרקים אינם מתפתחים.
אם את לא יכולה לומר זאת לחמותך ויש חשש שתיעלב – מותר לאכול את העוגה, וכמדומה לי שכך שמעתי מהראשל"צ הגר"מ אליהו שליט"א שמותר לחייל לאכול עוגה מחברו אף שאין ידוע אם ניפו את הקמח.
מקורות: שו"ע יו"ד סי' פד סעי' ה; דרכי תשובה סי' פד ס"ק סד.

בברכת שבת שלום,

יואל פרידמן