נגיעה בחוג קראטה

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 28/12/02 20:49 כג בטבת התשסג

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום. אני לומד קראטה כבר שבע שנים, וב"ה אני מרגיש שהחוג הזה שיפר אצלי גם את הכושר אבל בעיקר את כוח הרצון, עד כדי כך שאני יכול לומר שהוא עוזר לי לקיים מצוות.

איתי בחוג מתאמנות גם בנות בגילי (כיתה י'). שאלתי היא האם מותר להתאמן איתן- אני מקפיד שלא לגעת בהן סתם או אפילו בתרגילים של תפיסות, אבל בקרבות שהמגע הוא לא יותר מבעיטות ואגרופים, ובטח אין בו עניין של חיבה, האם מותר? במידה וכן, נהוג אצלנו ללחוץ ידיים לאחר הקרב כאות של כבוד. האם הדבר יהיה מותר?

בתודה, דוד

תשובה

דוד שלום,
חד משמעי-אסור,וכ"ש לחיצת יד.
בברכה וכל טוב
שמואל זעפרני