משיכת קשר לאורך זמן

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 02/01/03 09:24 כח בטבת התשסג

שאלה

אני יוצאת עם מישהו, ומכל מיני סיבות אנחנו לא יכולים להתחתן עכשיו. אני מודעת לעובדה שלהיות "חברים" למשך תקופת זמן ארוכה זה ממש לא בריא (פיזית ונפשית) האם אנחנו צריכים להמשיך לצאת או להיפרד לתקופת זמן מסוימת עד שהדרכים יהיו פתוחות בפנינו ונוכל להתחתן?

תשובה

שלום רב.
גם מבחינת ההלכה וגם מבחינת טובתכם האישית עדיף כרגע להיפרד, שמירת קשר כזה לאורך זמן מביאה לבעיות קשות בין בענייני הצניעות ובין בעניינים נפשיים שונים.
בשאלתך לא פירטת את הסיבות שבגללן הגעת למסקנה שכרגע 2 האופציות העומדות לפניכם הינן או להיפרד או להישאר חברים.
מנסיוני פעמים רבות הסיבות הגורמות לכך שאין אפשרות סבירה להתחתן כרגע אינן כה גדולות וניתן להתגבר עליהם, ההר לפעמים מתגלה כעכבר. במיוחד בהתחשב באופציות העומדות כרגע לפניכם ששתיהם קשות מאוד, הייתי בודק בצורה מאוד רצינית אולי כן ניתן להתחתן כבר עכשיו ולהתגבר על הקשיים.

בכל מקרה אם תחליטו להיפרד ולא להתחתן החזיקו עמדה, רק כך תוכלו לבסוף לבנות בית נאמן בישראל המבוסס על קדושה וטהרה.
בברכה הצלחה,
צבי קוסטינר.