מעשר כספים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/12/02 00:08 כד בטבת התשסג

שאלה

א.האם יש לתת מעשר כספים מסך כל ההכנסות נטו?(מה בדבר כספי בטוח לאומי,כסף שניתן ע"י ההורים להחזקת עוזרת,שכ"ד)

ב.האם ניתן להפחית מסכום ההכנסות הכולל הוצאות קבועות כגון :החזר הלואה בנקאית, משכנתא, תשלום לימודים,תשלום למעון ולבי"ס.

ג.לאילו מטרות ניתן ליעד כספי מעשר?(חינוך ילדים, ספרי קודש,ספרים חינוכיים לילדים)

תשובה

בס"ד

א- מה שניתן למטרה מסוימת על ידי ההורים - אינו חייב במעשר.

שכר דירה שמשולם לדירה אחרת הנשכרת על ידיכם מקוזז זה מזה. ההפרש חייב במעשר. אם יש שתי דירות - השכ"ד חייב במעשר.

ב- תשלום לימודי תורה - אפשר לשלם ממעשר את ההפרש מלימודים רגילים.
תשלום למעון - רק אם הוא תורני וכד'. ורק את ההפרש ממעון רגיל.
שאר הוצאות לא נכללות בהוצאה מכספי מעשר.

ג- חינוך ילדים, ספרים חינוכיים לילדים, ספרי קודש וכד'.