מעשר כספים למפעל הפיס

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/12/02 22:25 יא בטבת התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום וברכה!

האם ישנה אפשרות למלא לוטו או פיס על ידי מעשר כספים כיון שהכסף הולך לעזרה לציבור, ובמידה שלא זכיתי אני יודע שהכסף הולך למטרות טובות ואולי אפילו אפשר לקרוא לזה מטרות צדקה.

ואם התשובה חיובית, מה הדין אם אדם זוכה בפרס כלשהו?

תשובה

בס"ד

אין שום היתר לזה כלל כיון שרוב הכסף הולך לאולמות ספורט ותיאטראות.
כל זה מלבד הכסף הרב שהולך למנהלה וכד' משכורת לכל מיני עובדים שמן הסתם הם נצרכים מאוד. אבל במקום שיש כסף רב כנראה שיש גם עובדים לא כל כך נצרכים.

בקיצור
אין שום היתר לכך משום כיון ואופן שהוא. ובכלל אני לא כל כך מבין מה אתה עושה במילוי לוטו פיס וכד' אע"פ שאין בזה איסור הלכתי כשזה נעשה באופן חד פעמי. יש בזה חשש גדול אם אתה מתמכר לזה.

בהצלחה