מעמד הגויים

חדשות כיפה הרב ארז משה דורון 19/09/05 11:05 טו באלול התשסה

שאלה

למה מאשימים את הגוי'ים בזה שהם עובדים אל אחר ומאמינים במשהו אחר אם לא נתנו להם לעבוד את האל שלנו אז מן הסתם הם הולכים לבחור אל אחר הם הולכים לבחור תחליף ליהדות

תשובה

בשחר האנושות, כמו גם במשך כל ההיסטוריה האנושית, עמדו תמיד רוחניים לאנושות שהורו לבני האדם את דרך הישר ואת האמונה הטהורה, היו אלו נח, שם ועבר, מתושלח ואחרים.ואם כן אי אפשר לומר שאין לגויים בחירה, כי תמיד הייתה אפשרות להאזין לקול השפוי, אפילו אם הוא קול בודד.

חוץ מזה, גם אם נגיד שיש גויים שמעולם לא שמעו על שום אפשרות אחרת חוץ מאמונת ההבל שלהם, הקדוש ברוך הוא נתן לכל אדם דעת בסיסית וחוש פנימי להבחין בין אמת לשקר. אם היה משתמש בכלים שלו, לא משנה היכן הוא נמצא ואיזה חינוך קיבל - היה מבחין בשקר ומתרחק ממנו, כשם שמצאנו הרבה עובדי כוכבים שנטשו את אמונתם משום שהכירו את ההבל וחוסר ההגיון של השיטה או של מנהיגיהם. גם בקרב הגרמנים היו שהתנגדו לשלטון הנאצי וכן הלאה. ואם כן - הבחירה חופשית לעולם.
ארז משה דורון