מספר שאלות - דחוף

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 20/12/02 00:14 טו בטבת התשסג

שאלה

שלום.

(1) אבקש לשאול האם מותר לחייל להפקיד בגדים מלוכלכים לכביסה במכבסה (על חשבון העיריה) לקראת סוך השבוע ולקבלם חזרה כעבור מספר ימים בידיעה שכנראה שהכביסה תתבצע תוך חילול השבת.

(2) כיצד (אם בכלל) ניתן להכשיר פלטה חשמלית בדירה ששימשה בעבר חילונים. האם מועיל כיסוי פח וכדומה? אני מתלבט בשאלה דומה גם לגבי הכיור. האם כללית דיני ההגעלה והכיסוי של פסח יחולו גם כאן? אציין שאני אשכנזי.

במידת האפשר אבקש תשובה בהקדם.

תשובה

יואב שלום,
א.אם מותר לחייל לכבס את בגדיו על חשבון העיריה-מותר למסור את הבגדים בסוף השבוע.

ב.הכשרה של פלטה חשמלית-24 שעות ללא שימוש.ניקוי ועירוי רותחין מכלי ראשון,יש לעשות זאת כשהפלטה מנותקת מהחשמל.אח"כ יחמם את הפלטה לשעתיים.
הכשרת כיור-כיור חרסינה:יש לנקות בכל החורים והסדקים,מיבשים אותו ואח"כ מערים עליו מים רותחים.
כיור מתכת-מנקים בכל החורים והסדקים ואח"כ מערים עליו מים רותחים.
בברכה וכל טוב
שמואל זעפרני