מספר פסוקי התורה

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 10/12/02 14:58 ה בטבת התשסג

שאלה

בס"ד

שלום וברכה לכבוד הרב.

לפני מספר חודשים הרב ענה לי (בתשובה מספר 10820) לגבי הסתירה בין 5888 פסוקים המוזכרים בפרק האשה נקנית לבין 5845 פסוקים המוכרים לנו היום, את תירוצו של רב האי גאון כי קיימים ספרים שונים עם חלוקה שונה.

היום קראתי תשובה של הרב שמואל אליהו לשאלה מספר 16165 בה כתוב כי החלוקה לפסוקים היא הלכה למשה מסיני. כיצד הדבר מתיישב?

תשובה

שלום רב.
באמת חלוקת פסוקים הינה הלכה למשה מסיני
כמבואר במסכת נדרים (לז' ע"ב) "שכחום וחזרו וייסדום" ואז נוצרה מחלוקת לגבי כמה מן הפסוקים, ולכן נמצאו ספרי תורה עם חלוקה שונה.
בברכה,
צבי קוסטינר.