מסורת היהדות מול מסורת האיסלם

חדשות כיפה הרב חיים נבון 04/04/08 17:16 כח באדר ב'

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!!

א.אחד מהאמונות שתורת ישראל אמרת היא עניין המסורת,אך כשנשווה להבדיל בין היהדות לנצרות ולאיסלם הרי גם הם מסורת,אבותיהם מסרו גם להם את התורה לא??

ב.איזה ספר מומלץ יש לרב על אמונה? [אני בת 18-אם יש צורך לדעת...]

תודה רבה.

תשובה

שלום וטוב.
א. אין אנו עוסקים בבחינה השוואתית. אנו מאמינים ביהדות כי אנו חווים בכל לבנו את האמת שבה. כמו שאמר הרב סולובייצ´יק, מבחינה הגיונית גם אי אפשר להוכיח שאני קיים, ובכל זאת לכל אחד זה ברור. אותה וודאות פנימית יש באמונה. המסורת אינה הוכחה לאמונה, אלא דרך להעברת תכנים של אמונה.
ב. יש ספרים רבים על אמונה. אינני מכירך, ולכן אינני יודע מה מתאים לך.