מנסה לחזור בתשובה ולא מצליח!

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/10/02 16:49 ז בחשון התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום,

אני מנסה מ נ ס ה לחזור בתשובה ולא מצליח!

אני כנראה לא יודע איך עושים את זה, יש לי רצון כ"כ חזק ללכת בדרכי ה' באמונה שלמה אבל אני לא מצליח לממש את זה, איך עושים את זה?

תודה מראש

תשובה

בס"ד

קודם כל מקבלים כח. ואחר כך מתחילים בביצוע מעשי.

איך מקבלים כח?
ב"מקור הברכה".

שבת היא מקור הברכה.
תתאמץ בתפילת שבת.
בשמחת שבת
בעונג שבת.
אל תתן לשום כעס להכנס בשבת.
עשה קידוש בכבוד גדול. בכיוון המחשבה. ביין טוב. בלב טוב. עשה קידוש מול נרות דולקים. עשה קידוש לפני שאתה טועם משהו בשבת. עשה קידוש אחרי תפילה מהלב. יש בזה הרבה כוח ואנרגיה.
כמובן שאם לא נזהרים בשמירתה זה מאוד פוגע בכוח שהיא נותנת. לכן מצא את הדרך המתאימה לך להרויח את עונג השבת במלואו. אל תתן לשבת לעבור בצפיה בשעון מתי אוכל כבר לשמוע "שירים ושערים" וכד'. מלא את השבת בתוכן רוחני. בשמחה רוחנית כל כמה שאתה יכול.

אחרי כל שבת נגשים לביצוע המעשי.
איך מתחילים?

לא בונים בית של שבע קומות בבת אחת!! מתחילים תמיד ב"לבנה" אחת.
לכל אדם יש איזו מצווה שהוא מחזיק בה ואותה קל לו לבצע. ואני בטוח מתוך תרי"ג מצוות אתה בודאי יכול להצביע על מצווה אחת שאתה אוהב אותה ומחובר אליה.
ואולי על הרבה.

קח מצווה אחת ותשתדל לקיים אותה בהידור רב.
מכל הלב.
בהתמדה.
אפילו כשזה קשה.
תחזיק בה בכל לבבך ובכל,,,

אחר כך נדבר על ההמשך.

דבר שלישי והוא החשוב. מלא את עצמך בלימוד תורה. אם אדם לא לומד תורה בשיעור כזה או אחר - הוא לא יחזיק מעמד. כל אדם וגם אתה בודאי חי על פי השכל וההבנה. אם לא תדע מה מותר ומה אסור אתה עלול לעשות איסורים שיחלישו את כוחך.
עבירה גוררת עבירה.

אבל אם תלמד מהי המצוות למה הם ניתנו. איך מקיימים אותם נכון. "מצוה גוררת מצוה".

גדול מכולם לימוד תורה ששקול כנגד כולם.

בהצלחה