מנין לחמורבי חוקים כמו בתורה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 03/12/02 15:43 כח בכסלו התשסג

שאלה

כתוב ששם ועבר למדו תורה.וגם האבות וכו'.

האם הם למדו את התורה שלנו?ז"א,האם היה להם חמישה חומשי תורה כגון:בראשית שמות וכו'?

מה הם למדו?ואם לשם ועבר היה בית מדרש שלימדו את כולם תורה(מן הסתם היו שם עוד אנשים חוץ מיעקב),לאן הם הלכו?האם לא יצאו משם תלמידי חכמים גדולים?.

בבית ראשון האנשים לא עסקו בתורה שבע"פ.

המשנה והגמרא חידשו המון הלכות.

ואמרנו שתורה שבע"פ ירדה מהר סיני!למה הם לא עסקו בה?(אנשי בית ראשון)?....

האם ההלכה הייתה שונה אז?אם כן למה היא שונתה?

יהודה.

תשובה

בס"ד

כל התורה ש"שם ועבר" לימדו לתלמידיהם התפזרה בעולם בין בני אומות העולם.

לפני היות אברהם יצחק יעקב התקשרו לה' אנשים מכל אומה ולשון בני שם בני חם ובני יפת. כל מי שחשק ליבו בקרבה לאלוקים – היה מתקרב ובא.

מכאן אתה יכול להבין מנין היו לאומות העולם שחיו בימי קדם הדרכות חוקים והנהגות שקרובים לדיני תורה. – הם למדו מפי תלמידי "שם ועבר".

בית המדרש של שם ועבר היה בית מדרש עולמי לצדק חסד ויושר ומכל העולם היו באים בחירי האנושות ללמוד תורת ה'.

הסיבה שבית מדרש זה לא הצליח היתה כרוכה בכך שלא היתה לו עוצמה ונחישות.

מי שרוצה - בא.
מה שאתה רוצה – קבל.

הנכרים קיבלו מהם משהו – הם כמובן לא קיבלו את כל ההדרכות וההנהגות שלהם ובזה היתה חולשת הענין. גם כשזה דומה בחלקו לדין תורה – אין זה דין תורה.
הם כמובן שלא לימדו בראשית שמות וכו' – כיון שספר שמות עדין לא נהיה. אבל העקרונות הרוחניים של ספר שמות היו בהחלט קיימים ואותם לימדו ולמדו אנשי שם ועבר.

*******

אבל האמת היא שיש הבדלים נוראיים בין חוקי חמורבי לתורה. אולי הוא היה הכי מתקדם בשעתו אבל בימינו הוא היה נחשב טבח שבטבחים!!
מי שמאחר בתשלום חוב צריך לצלות אותו בזפת רותחת.
מי שמדבר כנגד המלך לשים אותו בתוך חבית מסמרים.
מי שגונב - אם היו אומרים רק לחתוך לו את היד זה היה נחשב פרוטקציה.
ובכלל מי שהיה מקור החוקים היה מלך ולא אלוקים ולכן זה נראה כל ךכ גרוע. רק שביחס לחוקים שהיו נהוגים אז בעולם הוא היה נחשב מתקדם!!

בהצלחה