מנהגי עדות ישראל

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 13/01/03 13:45 י בשבט התשסג

שאלה

לכבוד הרב!

שמי נופר אני עושה עבודת מחקר על עדות ישראל אשמח אם תענה לי על מספר שאלות:

1.האם גם אנשים חילונים משמרים את מנהגי עדתם?

2.כיצד אפשר לשמר את המנהגים שלא ישכחו?

3.מהי החשיבות של המנהגים בכל עדה ועדה?

אם אפשר שהתשובות יתמקדו בעדות: מרוקאים, תוניסאים,תמנים.

אשמח אם תענה לי בהקדם האפשרי-תודה.

תשובה

ב"ה י"ד שבט תשס"ג

לנופר שלום!

אני מאחל לך הצלחה בכתיבת עבודתך.

אשתדל בקצרה לענות על שאלותיך:

1. אם כוונתך לשאול האם הם חייבים לשמור את מנהגי עדות ישראל, חובה זו קיימת בכלל החובה ההלכתית שקיימת לשמור מנהגים, אם השאלה היא מה עושים אנשים המגדירים את עצמם כ"חילוניים", אני מניח שלכל אחד יש המנהגים עליהם הוא מקפיד לשמור.

2. הדרך הטובה ביותר היא לקיים בצורה מעשית את המנהגים, רצוי גם ללמוד את המשמעות שלהם, כי הבנה מעמיקה בהתנהגות מעשית יוצרת קשר יותר חזק להתנהגות זו, ויש סיכוי שהדברים ישמרו שנים רבות

3. בדרך כלל מנהגי ישראל הכשרים יש להם משמעויות עמוקות ביותר, הם מבטאים רעיונות נשגבים שעם ישראל הגה בהם. שמירה על מנהגים גם יוצרת קשר בין הדורות, קשר זה חשוב מאד שהוא יסוד קיומו של עם ישראל.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת