ממזרות

חדשות כיפה הרב חיים נבון 03/10/08 03:34 ד בתשרי התשסט

שאלה

בשנה האחרונה נחשפתי לבעיה חמורה מאד בחברה הישראלית. הרבה מאד אנשים מקימים יחסים לפני החתונה. מגילאי התיכון ועד לגיל הזהב.

הבעיה כ"כ חמורה עד שיצא לי לקרוא בעיתון נוער חילוני מכתב שכתבה נערה כבת 16 שהיא מתבישת לספר לחבר שלה שהיא בתולה!!!

השאלה שלי היא איך הרבנים שמחתנים את זוג יודעים שבאמת שניהם רווקים? לצערינו הרב היום אי אפשר לדעת.

האם לא יכול לקרות פה מצב של דור שלם עם חשש לממזרות?

הרי נערה שמקימת יחסים עם מישהו בשביל שהיא תוכל להתחתן עם מישהו אחר היא חייבת להתגרש מהקודם.

שהרי ההלכה יוצאת מנקודת הנחה שאין אדם מישראל בועל בעילת זנות.

ולכן אנשים שקיימו יחסים נחשבים כנשואים.

וקימת בעיה שאולי ילדיהם של הנישאים "כדת משה וישראל" ילדיהם הם בעצם ממזרים.

בתקוה לשיפור המצב

ושנה טובה.

תשובה

שלום וטוב.
אכן ישנה בגמרא הנחה שאומרת שאין אדם עושה ביאתו בעילת זנות, כלומר - שאדם ממוצע מתכוון בשעת יחסי אישות לשאת את שותפתו למעשה לאישה, כדי שהיחסים לא יהיו יחסי זנות. ברם, פוסקים רבים הבהירו שחזקה זו אינה רלוונטית בימינו, כאשר ברור שרוב מוחלט של הפנויים הבאים ביחסי אישות מעוניינים להישאר פנויים - כפי שתיארת בשאלתך. לכן אין כאן כל בעיית ממזרות.