מלאכת הוצאה מרשות לרשות בשבת

חדשות כיפה הרב אייל קרים 27/11/02 21:16 כב בכסלו התשסג

שאלה

בס"ד

שלום,

רציתי לדעת כמה דברים על מלאכת הוצאה בשבת

א. האם אסור להוציא חפץ מרשות היחיד לרשות היחיד (אך באמצע לעבור ברשות הרבים-רחוב)?

לדוגמה האם אסור לקחת מבית הכנסת עלון של פרשת השבוע , לעבור ברחוב ואז להגיע הביתה?

או להביא מהבית את הציצית לבית הכנסת (מבלי להתעטף).

תודה רבה וחג שמח..

תשובה

שלום

ההלכה היא, שרשות הרבים אי אפשר להקיפה ע"י חוט אלא ע"י חומה ודלתות הראויות להינעל, ולכן לסוברים שיש לנו בערים הגדולות רה"ר, אין העירוב ע"י חוט מועיל, וכך פוסקים חלק מהספרדים, וגם חלק מהאשכנזים מחמירים. ולשיטה זו,אין לטלטל העלון מביהכנ"ס הביתה, אבל חפץ נחוץ במיוחד אפשר ע"פ שיטת החזו"א מהבית ישירות (ללא עצירה ע"מ לנוח) לביהכנ"ס, ולהיפך, כי מדובר על כרמלית ולא על רשות הרבים לרוב הפוסקים.

אייל