מכתב אהדה לרב

חדשות כיפה הרב שי פירון 19/01/03 20:53 טז בשבט התשסג

שאלה

בס"ד

לרב שי פירון

אני ממש מודה לך על זה שאתה לא פוסל את תנועת ב"ע לעומת שאר הרבנים של ציבורנו

ואתה מודה לזאת שאנחנו צריכים ללמוד כיצד לקיים אורך דתי אבל בחברה מעורבת השמח לקבל ממך טיפים כיצד כן אפשר לחיות חיים מעורבים אבל דתים

כי אני חושב שזאת המציאות והמגמה שהוכלת בציבורנו שלהפריד הכל אינה מקובלת עלי

מצטער על אורך המכתב אולם נושא זה עומד לי על הלב ורציתי לחלוק איתך את רגשותי

והכי חשוב שתמשיך לפסוק לטובת ב"ע כי כיום ישנם תנועות נוער שלוקחות הרבה בחורים ובחורות אליהם וחבל

בתודה רבה

יונתן

תשובה

ב"ה

שלום לך יונתן.

ראשית אני מודה לך על מכתבך.
שנית אני מבקש שגישה זו תובעת מחניכי בני עקיבא מאמץ גדול כפליים. שהרי אם פוסלים את בני עקיבא זה פשוט וברור שמעמדה בעייתי. פעמים הרבה כשמתייחסים אלי כאל "בדיעבד" אני אומר לעצמי: "טוב, אם בין כה וכה לא מתייחסים אלי בכבוד הראוי אז חבל על המאמץ שלי".
דווקא גישה זו דורשת מבני עקיבא הוכחה שזה אפשרי ואפשר להופיע חיים משמעותיים המביאים לידי ביטוי את הצדדים השונים של המציאות.

אז, קדימה!

ביקר,

שי