מי שברך לחולה והשכבות

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 11/11/03 01:07 טז בחשון התשסד

שאלה

שלום,

בבית הכנסת שלנו (ספרדי) נוהגים לתת מי שברך לחולים בכל שבת עם פתיחת ההיכל. הרבה מאוד אנשים נותנים שמות לרפואה שלימה. חלק מהאנשים נותנים את השמות של עצמם. האם ראוי שאדם שיש לו סכרת (לדוגמה) יאמרו עליו מי שברך לחולה, או אדם בריא שרוצה להמשיך להיות בריא.

שאלה באותו כיוון: במשך כמה זמן יש לתת השכבה על אב/אם בשעת העלייה לתורה? (יש לנו כהן שעולה כמעט כל שבת ובכל שבת מבקש השכבה לאביו) הוא בשנת אבל.

תודה רבה

תשובה

שלום רב.
1. נוהגים לעשות מי שברך לחולה.
2. גם נוהגים לעשות אשכבה כל השנה הראשונה ולאחר מכן קרוב ליום השנה.
בברכה,
צבי קוסטינר.