מי ניסח את התפילה?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/01/03 21:08 טז בשבט התשסג

שאלה

בס"ד

מי ניסח את התפילה? ולמה אנחנו לא יכולים לנסח את התפילה בעצמנו?

תשובה

בס"ד

את התפילות שלנו גילו אבותינו אברהם יצחק ויעקב. הם היו הראשונים שהיו בקשר רציף עם אלוקים. הוא דיבר עימהם פעמים רבות הוא סיפר להם לאן העולם זורם. על הכוונה להקים את עם ישראל ועל תפקידו בעולם.

האבות ידעו מה רצונו של אלוקים ולכן הם היו הראשונים שהתפללו ופעלו למימוש הרצון הזה.

אנשי כנסת הגדולה שהיו בתחילת ימי הבית השני היו כינוס של כל חכמי האומה בעת ההיא.

הם החלו לרשום את כל הידע הרוחני הרב שהיה עובר בעם ישראל מפה לפה. וכתבו את המשניות - תורה שבעל פה.

הם היו אלה שגם ניסחו התפילה והעלו אותו על כתב. לקט מכל הנוסחים שהיו נאמרים בעל פה מדורי דורות.

כיון שהתפילה היא ביטוי לרצון ה' - היו צריכים לתקן אותה מאה ועשרים חכמים ומהם כמה נביאים. רק עוצמה רוחנית שכזו יכולה לדקדק ולדעת את נוסח התפילה המדויק. נוסח שיכול לבטא במספר ברכות מוגבל את רצון הבורא יתברך כפי שהוא נגלה לנו דרך משה רבינו ושאר הנביאים.

מכאן תבין למה אנחנו לא יכולים לנסח את התפילה בעצמינו?

בכל דבר אנחנו נעזרים באנשים אחרים להגיע לתוצאות יותר גדולות.

שמעתי פעם מישהו שהמשיל את זה למכונית. המשל הוא חומרי מידי לטעמי אבל הוא מעניין.

שים לב. כשאנשים רוצים להגיע למרחקים גדולים זה לא מספיק שהם ירצו בכך. הם זקוקים לאמצעים כדי לנוע במהירות.

עשרות ומאות מדענים ישבו וחשבו והמציאו כמה וכמה עשרות המצאות עד שהומצאה המכונית שמשרתת אותנו. אחרי שהומצאה המכונית - כולם יכולים להעזר בה. האם ימצא אדם שיאמר שזה לא לכבודו להשתמש באמצאות של אנשים אחרים?

אם במכונית החומרית הזו אנו נעזרים באחרים - ודאי שבסיגנון הדיבור לפני אלוקים אנחנו יכולים להעזר באנשים בעלי רמה וידע עצום על מנת לומר את הדברים הנכונים.

כל זה לא צריך לפגוע בכי הוא זה בספונטניות של התפילה - כיון שהרבה הרבה מחשבות ורצונות ובקשות יכולות להכנס בתוך המלים שלהם.
מלים שמכילות הכל.

אם המלים של נוסח התפילה לא מבטאים אתכם נכון.
אם יש לכם מילים אחרות לבטא את עצמכם.
אפשר להתפלל במילים אחרות ב"שומע תפילה" או ב"אלקי נצור" ואפילו בתוך הברכה עצמה אם זה מעין הברכה.

בהצלחה