מי יהיה החתן שלי?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/10/02 16:45 ז בחשון התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום! מה שלומך?

אני מכירה המון חבר'ה (בנים) ואני הרבה פעמים חושבת לעצמי "אולי אחד מהם הוא הזיווג שלי..." ואני לא יודעת איך לדעת זה נורא מסקרן אותי...

והייתי נורא שמחה אם תוכל בבקשה לענות ולעזור לי להבין,להבדיל ,ולדעת איך?

מעריכה המון!!!

תשובה

בס"ד

הרבה בנים יכולים להיות טובים. וכך הם נראים, וכך האמת. אבל בשבילך, יש באמת רק אחד יחיד ומיוחד.

אם נשאר בזה ש"כולם טובים" לא נוכל להתחתן לעולם. תמיד נחשוב "אולי יש יותר טוב?" וגם,,, אחרי החתונה "אולי יש יותר טוב?".

לכן, צריך להבדיל בין ההרגשה הטובה הזו לבין קשר ברמה אישית. הרי את,,,, לא תתחתני עם כולם!!.

זכרי שכאשר טוב לך על הלב.
לפעמים עולה ופורצת הרגשה של "אהבת ישראל".
מרגישים שהלב מלא את כולם.
רוצים לחבק את כולם.
אוהבים את כולם.
מן הרגשה של אחדות כזו.
יחד יחד יחד...

אם נלך בענין הנישואין אחרי הלב בלבד - זו,,, סכנה גדולה. כי בשבילך יש רק אחד טוב.

מי הוא הוא המאושר מכולם?
איך מוצאים אותו מתוך כל כך הרבה אנשים?

מכיון שהנושא הזה הוא מאוד חשוב.
הוא חשוב לאופן שבו תחיו נכון.
הוא חשוב לצורה שיראו הילדים שלך.
הוא חשוב ל,,,,המשך עם ישראל.
הוא יותר מידי חשוב ולכן הקב"ה לא משאיר כאן את העניינם למקרה בלבד.
"אמר רב משום רבי ראובן בן אצטרובילי:
מן התורה ומן הנביאים ומן הכתובים מה' אשה לאיש. מן התורה - דכתיב "ויען לבן ובתואל ויאמרו מה' יצא הדבר". מן הנביאים - דכתיב "ואביו ואמו לא ידעו כי מה' היא". מן הכתובים - דכתיב "בית והון נחלת אבות, ומה' אשה משכלת".

והסביר המהר"ל שדבר שנאמר גם בתורה וגם בנביאים וגם בכתובים הוא דבר כל כך יסודי ומהותי בסדר העולם בכל הדורות כולם.

גם אצלך!!

מה עושים?
שומרים על מסגרת הצניעות כדי לא להתבלבל כשיבוא החתן האמיתי.
אם שומרים היום על מחשבה נקיה - כשהוא יבוא, יהיה לך הרבה יותר קל לדעת שהוא - הוא.

כיון שטבע העולם שהחתן מחזר אחרי הכלה, את לא צריכה להתאמץ בחיזורים אחרי בנים. מה שאת צריכה לעשות הוא להתכונן לרגע שיבוא החתן המיוחל שלך.

עושה את עצמך הרבה יותר טובה. הרבה יותר שלמה. מכינה את עצמך. מכינה את הנפש הרוח והנשמה שלך להיות חברה, אוהבת, רעיה, אשה, אמא,

בהצלחה גדולה

יש כמה תשובות באתר על כך ואשלח אותך לחלק מהם.

שאלה כמו שלך.
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=2581
האם החתן הזה טוב?
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=6752
חלמתי על מישהו אחר!!
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=3483

שוב בהצלחה