מי חוסך, העובד או בעל הבית?

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 17/10/02 00:23 יא בחשון התשסג

שאלה

שכרתי פועל לביצוע עבודה. הוא אמר "אני מבקש בקבלנות 900 ש"ח, 200 עבור עוזר והשאר עבורי". לבסוף ביצע את העבודה לבדו. האם הוא רשאי לבקש גם את חלקו של הפועל? האם הוא יכול לטעון "עבדתי גם במקום העוזר" או שאני יכול לטעון "מתברר שלא היה צורך בעוזר"? או שאולי יש טענות נוספות לטובת מי מן הצדדים? ואם אני צודק, - השותף שלי כבר שילם לו את שכרו. האם אפשר להוציא ממנו?

ברור שהתשובה אינה פסק דין לא שמעת את הצד השני.

תשובה

שלום רב,

ע"פ דין אתה חייב לשלם את מלוא הסכום לפועל וזאת על אף שלא היה צורך בפועל נוסף ועשה את המלאכה לבדו.
שהרי סוף סוף התחייב לבצע העבודה ועמד בה ועבד יותר קשה במקומו של הפועל.

בברכה,
צבי קוסטינר