מי אמר שאנחנו בגאולה?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/01/03 19:55 יא בשבט התשסג

שאלה

שלום

איך יודעים שהדור שלנו הוא דור הגאולה והמשיח ממש בפתח?

תשובה

בס"ד

יש כל כך הרבה דברים שמלמדים על גאולה עד שאינני יודע מאיפה להתחיל.

אבל אולי נתחיל מהשאלה [מהי גאולה ומהי גלות?]

גלות היא יציאה מהארץ. ביטול מלכות ישראל. פיזור בארבע כנפות תבל. הרג עם ישראל. ומימלא חולשה גדולה בלימוד תורה. כל זה מביא להרחקה מהשראת שכינה בבית המקדש. כל זה מביא ריחוק מאלוקים.

מה קרה בשנים האחרונות?

קיבוץ גלויות שלא היה מאז החורבן. הארץ נותנת פירותיה מה שלא היה אלפי שנים.הארץ נבנית. העם נבנה.
יש חזרה גדולה בתשובה. יש לימוד תורה שלא היה מאז החורבן. יש ממשלה שמגינה על עם ישראל מפני רוצחיו. יש התחלה של מלכות יהודית.

מה חסר?

משיח. בית מקדש. ועוצמה גדולה לכל הדברים שקרו בשנים האחרונות. יש לפעמים חולשה בתורה. בתשובה. בהגנה על חיי יהודים. אבל מתקדמים והולכים.

מה עוד?

הרבה מגדולי ישראל דיברו על כך שהגאולה בפתח. וגם זה דבר מאוד משמעותי. סוד ה' ליראיו. אבל הפעם זה לא כל כך סוד. רואים את זה עין בעין.

הרחבה
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=17989