מיקרוגל - המשך

חדשות כיפה הרב אייל קרים 19/11/02 15:38 יד בכסלו התשסג

שאלה

תודה רבה על התשובה https://www.kipa.co.il/ask/personal.asp?id=16494

תשובה

1. מיקרוגל שאין בו גופי השחמה, אלא הוא פועל ע"י קרינת גלים קצרים אלקטרו-מגנטיים, וחומו פחות מחום תנור אפיה רגיל, אין המיקרוגל צריך הכשר כלל, כי דפנותיו אינם מגיעים לחום יד סולדת על פי רוב, ודי בשטיפת והדחת המיקרוגל בצונן. ובפרט במיקרוגל שיש ליד מקור הקרינה מאוורר קטן, שייעודו הוא להוציא מעט מהקרינה. דין זה הוא הן לגבי פסח והן לגבי בשר וחלב.
2. אם יש ספק , אם הדפנות מגיעות לחום יד סולדת, או לא, יש להכשירו כמו שציינתי במכתבי הקודם.
3. אפשר להכשיר גם כשמיקרוגל "בן יומו", אלא אם כן חיממו בו מזון טרף, שאז יש להמתין 24 ש' קודם פעולת ההכשרה.
4. כשהשתמשו בו לבשר (ולא חיממו בו מזון טרף), אפשר לדלג על שלב ההכשרה, ע"י שיקצו קופסת קרטון או פלסטיק סגורה, בה יוכנסו כלי החימום כשהוא מכוסה ובו המאכל החלבי.

שלום
אייל קרים