מיסטיקה ויהדות

חדשות כיפה הרב חיים נבון 14/08/07 23:27 ל באב התשסז

שאלה

האם ליהדות יש מיסטיקה משלה? כי אני יודעת שלפי הלכה אסו להתעסק בזה ומצד שני קראתי פה שאלה על מיסטיקה יהודית, האם יש דבר כזה מיסטיקה יהודית? ומה ההבדל בין מיסטיקה יהודית למיסטיקה שאנשים לא דתיים משתמשים בה?

מה כוללכת המיסטיקה היהודית?(ז"א נושאים כמו אנרגיות, עין הרע ראיית הילות וכו')

מקווה שהשאלה מובנת, לא ממש ידעתי איך לנסח את השאלות.

תשובה

שלום וטוב.
יש ביהדות את תורת הקבלה, העוסקת בסודות העולם על דרך הסוד.
הנושאים שאת הזכרת - אנרגיות, הילות וכו' - הם לפחות ב99.9% שטויות והבלים, שאינם קשורים בעומקיה של תורת הסוד, אלא בנוכלים המנצלים פתאים תמימים, וגוזלים מהם כסף תמורת תעתועים והבלים.