מים חמים בשבת

חדשות כיפה הרב שי פירון 16/12/02 13:32 יא בטבת התשסג

שאלה

ידוע שאסור להתרחץ בשבת במים חמים. האם מותר להתרחץ במים פושרים? במידה וכן, מה ההבדל? אם מדובר בעניין כניסתם של מים קרים חדשים לדוד, שהרי גם במקלחת במים פושרים נכנסים מים קרים לדוד ומתחממים בשבת.

תודה.

תשובה

ב"ה

כל ענין ההתעסקות במים חמים שהחמו בדוד שמש נמצא במחלוקת גדולה.
הרב עובדיה יוסף מתיר וכן יש לעיין בנוסח המופיע בשש"כ מהדורה ישנה.
רק במהדורה השניה כ' השמירת שבת בלשון המכריעה לאיסור.
מי שוסר- אין הבדל בין מים חמים למים פושרים. כל עוד משתמשים במים החמים - יש בעיה.
אבל אם המים היוצאים מברז המים החמים הם פושרים, היינו שאין מים חמים אלה מים אלה - נראה שיש להתיר.

בברכה,

שי