מטרת הישיבה

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 31/05/03 19:09 כט באייר התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב!

יש לי שאלה קצרה

אבל אני חושב שהיא דיי "כבדה"

מהי המטרה של ישיבה (הסדר או גבוהה לא משנה)?

הרי לקיים מצוות-כולם צריכים,ללמוד תורה-כולם צריכים להיות בן אדם-כולם צריכים.

כל מה שהזכרתי זה בלי קשר לישיבה צריך לעשות.

אם כן מה המטרה של ישיבה?

אציין שאני לומד בישיבה ואני שיעור א'.

תשובה

שלום רב.
אמת הדבר, כולם חייבים ללמוד תורה וכולם חייבים לקיים מצוות אלא שהנקודה החשובה בישיבה הינה הקביעות בתורה, ישיבה במקום אחד והתרכזות רק בלימוד תורה. למשך מס' שנים על כל אדם להתרכז בלימוד התורה ומתוך כך למצוא את כיוונו בחיים ולהיות במהלך כל חייו מחובר לתורה ומצוות.
המשך ללמוד תורה בישיבה ודע שרק מתוך כך כל חייך ינותבו על בסיס תורה מצוות ויראת שמים.
בברכה,
צבי קוסטינר.