מזוזה

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 07/10/02 19:28 א בחשון התשסג

שאלה

נכנסתי לבית שכור שלא היו בו מזוזות,וקבעתי מזוזה אך שכחתי לברך עליה,האם אני חייב לברך אע"פ שכבר קבעתי אותה?

תשובה

משה שלום,

הרמב"ם בהלכות ברכות (יא,ה)כתב: "העושה מצוה ולא בירך, אם מצוה שעדיין עשייתה קיימת מברך אחר עשייה ואם דבר שעבר הוא אינו מברך, כיצד הרי שנתעטף בציצית או שלבש תפילין או שישב בסוכה ולא בירך תחלה חוזר ומברך אחר שנתעטף אשר קדשנו במצותיו וצונו להתעטף בציצית, וכן מברך אחר שלבש להניח תפילין, ואחר שישב לישב בסוכה וכן כל כיוצא באלו".
לכאורה משמע מדבריושזו מצווה מתמשכת ואפשר לברך גם לאחר שקבעת את המזוזה.
אולם כיוון שנוסח הברכה היא "לקבוע מזוזה",לכן עדיף שתחליף את המזוזה באחרת ותברך עליה,ואם אי אפשר תברך בלי שם ומלכות על המזוזה שקבעת.
בברכה וכל טוב
שמואל זעפרני