מות קרוב

חדשות כיפה הרב רפי פוירשטיין 25/05/03 08:41 כג באייר התשסג

שאלה

דוד של חברה שלי היה חולה זה כבר זמן רב במחלת הסרטן ואתמול בישרו לה על מותו. היא הייתה מאד קשורה אליו וכמובן נמצאת עכשיו במצב של חוסר אונים, דכאון ובלבול נוראי. אשמח אם תוכל להפנות אותי למקורות שיוכלו אולי לנחם, לענות, לחזק, שאוכל להפנות אותה אליהם ואולי ללמוד איתה יחד. (דחוף!!!) בתודה מראש

תשובה

ב"ה

רוב שלומות אור ושמחה.

יישר כוחך על דאגתך לחברתך.
ישנן שתי אפשרויות"
1. ללמוד מקורות ישירים העוסקים בנושא. וכאלה אפשר למצוא בספרים שונים כמו דורנו מול שאלות הנצח של ברט, דע מה שתשיב של הרב זאב קרוב {כמדומני} וכמובן במורה נבוכים חלק שלישי, כמובן תלוי בסגנונכם. מומלצת מאד פתיתחתו של הרב סולוביצ'יק למאמרו קול דודי דופק.
2. ישנה דרך כללית יותר ואולי משמעותית יותר, והיא לא לעסוק ישירות בנושא אלא להבין שבקבות אסון כ"כ נורא צריך להתחזק ולהטעין את החיים במשמעות רבה ועמוקה יותר. ואז אפשר ללמוד את מסילת ישרים לרמ"חל, מוסר אביך לרב קוק, ועוד ועוד תלוי בסגנון, בגיל ברמת הידיעות הקודמות. אך הרעיון הוא למלמא את החיים בתוכן, בשליחות במשמעויות...
הרב סולוביצ'יק לימדנו שיש פחות טעם בשאלה 'למה זה קרה?' והרבה יותר בשאלה: "מה צריך לעשות מכאן ולהבא?"

בברכה נאמנה
רפי פוירשטין