מורה בתיכון חילוני- שאלות

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 19/12/02 22:40 יד בטבת התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב!

אני מורה בתיכון חילוני ואני נתקלת בבעיות רבות כמה מהן אכתוב כאן:

1. בחדר המורים הכוסות בודאי אינן טבולות, עד עתה הקפדתי להשתמש בכוסות חרס בלבד ולהמנע משתיה בכוסות זכוכית, אלא שבעקבות החורף, מורים רבים מביאים מרקים-אינסטנט שיתכן שחלקם בשריים והרי בכוסות הללו שותים קפה. מה לעשות?

2. אני מורה לתנ"ך ולעתים קרובות תלמידים כותבים את שם ה' המפורש במבחנים ובעבודות, אני מבקשת מהם שיחזירו לי על-מנת שאגנוז ומסבירה לבל יכתבו כך, אבל לא כולם מקשיבים ואני לא יכולה להכריח. מה כדאי לעשות?

3.עם-ישראל מתגלה אליי במירב חוליו- פריצות, חוצפה, לשון מלוכלכת שאי אפשר לתאר, זלזול במורים, הורים מיואשים וחסרי סמכות כלפי ילדיהם, והדבר שוחק אותי ומעציב אותי, אני מרגישה שדתיים מפחדים להכנס וללמד במקומות חילונים ( ובצדק) אבל זהו צו השעה!!!

תשובה

שלום רב
ראשית, ברכת הצלחה בכל מעשייך שהרי את נמצאת באחת החזיתות החשובות ביותר לעם ישראל בשעה זו.
אשר לשאלותיך.אין להשתמש בכוסות שאכן השתמשו בהם למרק בשרי וקפה .ודאי אם מדובר על חרסינה שאינה בת הגעלה.בשמוש ארעי בכוסות לא טבולים יש יותר מקום להקל.אי אפשר להכריח ילדים להחזיר לך את העבודות לגניזה אבל אפשר לחנך (גם ע"י הורדת נקודות) לכתיבה ראויה של שם ה'.
אכן יש חששות גדולים ביחס ליכולת להשפיע במערכות החינוך הכללי ואשרייך שאת עוסקת במלאכת קודש זו ,ירבו כמותך.