מועד חתונה

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 22/04/03 01:53 כ בניסן התשסג

שאלה

שלום, אני וחברי רוצים להתחתן ב- 20 למאי 2004. אמנם זה עוד הרבה זמן, אבל ראיתי שהתאריך יוצא בספירת העומר. אני יודעת שיש תאריכים מסוימים בהם ניתן להתחתן כמו בלג בעומר או בראש חודש וזה גם תלוי אם החתן אשכנזי או ספרדי. החתן אשכנזי וראש חודש סיון יוצא ב- 21 למאי 2004, יום אחרי מועד החתונה. אמרו לי שאם החופה נערכת לאחר שקיעת החמה, זה ייחשב לראש חודש ואוכל להתחתן ביום שרציתי. האם כך הדבר ? האם אכן אוכל להתחתן בתאריך האמור ?

תודה,

אורנה

תשובה

אורנה שלום,
יש מהאשכנזים שאינם מתחתנים מפסח עד סוף חודש אייר,להוציא את ל"ג בעומר.אולם למנהג הרמ"א מל"ג בעומר ואילך מותר להתחתן.ומנהג הספרדים שלא לישא אשה מפסח עד ל"ד בעומר ולא עד בכלל.ויש שנהגו שלא לישא אשה גם אחר ראש חודש סיון עד שלושת ימי הגבלה או עד שבועות.בכל מקרה חתונה בליל ראש חודש אחר השקיעה התאריך הוא ר"ח.
כמו שאת רואה המנהגים רבים ולא ציינתי את כולם.בכל מקרה הולכים אחר מנהג החתן.
בשולי הדברים אינני מבין מדוע להמתין עד ה-21 במאי 2004 ,למעלה משנה.אם החלטתם על הקמת בית משותף זה עם זו ואתם "נעולים" על ה-21 במאי,השנה תאריך זה יוצא בליל ל"ג בעומר שלאשכנזים אפשר להתחתן בו.

מזל טוב,
שמואל זעפרני