מה עושים עם כסף מזויף

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/12/02 15:35 יב בטבת התשסג

שאלה

שלום לרב

שילמתי למונית וקיבלתי עודף במטבעות, אח"כ באתי לשלם באוטובוס עם אותם מטבעות והנהג אמר שהם מזויפים, דבר שלא כ"כ נראה לעין. האם אפשר להמשיך לגלגל כסף זה? או שצריך לעשות משהו אחר

מבחינת מראה כמעט אף אחד לא ישים לב והכסף יוכל להתגלגל הלאה, מה לעשות?

בתודה מראש.

תשובה

בס"ד

מי אמר שהנהג מדבר אמת?
אם אין לך בטחון שהם מזויפים - אין עליך שום חוב להאמין לאדם שאינו מוסמך.

אם יש לך חשש אסור לגלגל אותם ואת חייבת להודיע על כך במשטרה שיעקבו אחרי הנהג וכו'.

בכל מקרה אסור להשאיר אותם בבית למזכרת וכד' על דבר כזה נאמר "אל תשכן באוהליך עוולה"

בהצלחה