מה לעשות שיאהבו אותי? - תפילה למציאת חן

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/11/02 09:08 יט בכסלו התשסג

שאלה

מה לעשות שיאהבו אותי?

תשובה

בס"ד

יש הרבה דברים. העיקר הוא לאהוב אחרים באמת, לחשוב על טובתם. והעיקר השני הוא להיות חכם, להתנהג בחכמה ולא בטפשות. והעיק השלישי הוא להזהר בדיבור כי מוות וחיים ביד הלשון, ובודאי חברים טובים.

אני מצרף לך תפילה על מציאת חן

*****************
תפילה למציאת חן

אנא ה'. אתה ציות בתורה "ואהבת לרעך כמוך" ואמרו לנו חכמים כי מצוה זו היא יסוד התורה כולה. ובזכות קיום מצווה זו ישראל נגאלים ונושעים מצרותם. אנא ה' עשה שחברי יאהבו אותו, ואמצא חן בעניהם, ולא אומר דבר שטות שיצחקו ממני. תן בי כוח לעצור במילותי כשאין בהם צורך ותן בי כוח לומר מה שצריך לומר. תן לי את השכל לדעת מה הדברים הנכונים ותן לי את הכוח לומר אותם בצורה נכונה. ולא להתפרץ לתוך דברי חברי.
אנא ה' קיים בי את הפסוק "ונמצא חן ושכל טוב למצוא חן בעיני אלוהים ואדם".
יהיו לרצון אמרי פי והגיון ליבי לפניך ה' צורי וגואלי.