מה זה תפילה?

חדשות כיפה הרב ארז משה דורון 07/12/05 20:02 ו בכסלו התשסו

שאלה

מה זאת תפילה ?ואם אתה יכול תענה לי מהר בבקשה

תשובה

להדר שלום רב,
עולם התפילה הוא רחב מאד, אבל אם ננסה להגדיר את התפילה בכמה מילים נאמר כך:

עולם עצום ורב ברא ה' והוא זן ומפרנס לכל. "בורא נפשות רבות וחסרונן". גם את הנפשות ברא, גם את החסרונות וגם את מילויים. במה, אם כן, שונה השפע שמקבל האדם, נזר הבריאה, מן השפע שמקבלים החיה, הבהמה, העוף והרמש?

תפילה!

רק האדם יכול וצריך להתפלל על חסרונותיו.
תפילה היא הכרה במציאות המשפיע, תפילה היא התוודעות למי שבידו לתת ובידו לקחת, תפילה היא הבנה שאין כל הכרח טבעי שאקבל את צרכי ושגם חוקי הטבע פועלים מכוח רצון הבורא בלבד.
כך, כשמגיע אל המתפלל השפע המבוקש, הוא נושא בו גם איכות רוחנית, אלוקית.
אכן, כל הבריות מקבלים מן ה' את מבוקשם, אבל השפע שמגיע אליהם נעדר אותו סוג מיוחד של איכות המכונה - תודעת אלוקים, קירבת ה', אור אין סוף. ניצוץ איכות כזה מזדמן רק למתפללים. מי שנשלם חסרונו על ידי תפילה חש ומרגיש קירבת אלוקים בכל דבר שהושפע לו. גם על ידי כפתור אפשר להתוודע אל ה'. הלא התפללתי על זה ואלוקים השלים חסרוני. באופן כזה הופכים עבור המתפלל גם פרטי החיים הקטנים והיום יומיים למענה על פניה, לפיסות אלוקות, לדו שיח מקסים ומתמיד עם מי שאמר והיה העולם.

כמובן שזה אפילו לא גרגר ממה שאפשר לומר על תפילה.
אפשר להיכנס לאתר שלנו ולקרוא שם עוד חומר רב בעניין זה וגם לקבל חומר כתוב הבייתה:
www.levhadvarim.com

בהצלחה רבה,
ארז