מה התוקף ההלכתי של התשובות באתר זה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 03/12/02 23:14 כח בכסלו התשסג

שאלה

שלום הרב

ישנם כ"כ הרבה דעות בהלכה על אותם שאלות, פה באתר כל מיני דעות, אם אני רואה פה תשובה של רב האם אני יכול לנהוג כך?

אם שואלים אותי מה ההלכה האם אני יכול להגיד לפי מה שראיתי באתר?

לדוגמא משהו שאל אותי לגבי ברכת פיצה ועניתי לו את תשובתך לפי המופיע באתר לאחר שבוע ראיתי כי ישנם עוד דעות מה עלי לעשות האם עלי לתקן?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

ההלכות שמתפרסמות כאן הן הלכה למעשה. ואע"פ שיש דעות שונות - אין זה מורדי מסמכות ההלכות המפרסמות כאן כיון שיש בהלכה דעות שונות - לצערינו כיון שאין בית דין גדול בירושלים שיפסוק הלכה אחת לכל ישראל.
אם זה מפריע לך - תכוון היטב בברכת "השיבה שופטינו כבראשונה".

בהצלחה.

בינתיים - אמור ראיתי שרב פלוני כתב כך וכך.

אם מישהו שאל אותך הלכה - הוא לא שואל אותך שתגיד לו את כל הדעות האפשריות. הוא שואל אותך הלכה למעשה.

אם אתה סומך עך תשובתי - אתה יכול לומר לו אותה ואינך צריך לומר לו עוד דעות אחרות כדי לא לבלבלו.

אם אתה דן דיון הלכתי - אתה יכול ולפעמים צריך לומר את כל הדעות שאתה יודע. אבל לא כשאה מורה הלכה למעשה.

בהצלחה - ושתקובל תפילתך ברצון.