שאל את הרב

מה אמורים להרגיש בראש השנה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 21/09/08 15:16 כא באלול התשסח

שאלה

שלום!

יש לי קושי לקום בבוקר. אני עכשיו בשירות לאומיואני צריכה להיות בעבודה שלי בשעה מסוימת. שהיא די מוקדמת.בד"כ אני מצליחה להגיע בזמן לעבודה, אבל הבעיה היא שאני רוצה גם בבוקר להתפלל וזה מאוד חשוב לי!! ואני תמיד מכוונת לי ת'שעון לשעה שאני רוצה ואני אף פעם לא קמה בזמן. לא עזר כלום: לא נודניק, לא לכוון טיפה לפני הזמן-שום דבר. אבל העצלות מתגברת עלי וזה נמשך ככה כבר מתחילת השירות מבלי שאני מתקדמת בנושא.

אז מה אני עושה כדי להתגבר על זה? כי אני גם ממש רוצה להספיק להתפלל בבוקר.

ועוד משו: עוד מעט מגיע ר"ה וזה חג שמאד מבלבל אותי מבחינה רגשית... כי אני לא יודעת מה אני אמורה להרגיש? שמחה? פחד? כ"א לחוד או גם וגם?? מצד אחד זה יום דין והמחשבה על זה מלחיצה אותי ומפחידה קצת וגורמת לי לא להיות בשמחה ולא לרצות להמשיך להתקדם במעשים טובים. ומצד שני זה יום שמחה שמתחילה שנה חדשה וניתנת לנו הזדמנות לפתוח דף חדש. אז בקיצור הבלבול הזה מעציב אותי מאוד כל שנה ואני במין אי שקט כזה.

תודה רבה לעונה!

אביה

תשובה

שלום וברכה!

א.סליחה על האיחור בתשובה.

ב.לגבי הקימה בבוקר-כמו כל דבר היסוד הוא להתפלל על זה, שתצליחי לקום בבוקר, לעשות שעון מעורר, לבקש מחברה להתקשר אלייך להעיר אותך, לתת לעצמך פרסים אם את מצליחה לקום, תשכנעי את עצמך בדרך טובה.

ג.לגבי ראש השנה-
הוא שילוב הרבה דברים אבל בואי נעשה סדר-

1.המלכת ד´ בעולם-בסיס ויסוד לכל היום הזה הוא המלכת ד´ על כל המציאות! הקב"ה מתגלה על כל הבריאה, הוא מגלה את עצמו דרכנו ומאיר את אורו עלינו, ואנחנו ממליכים אותו ביום ראש השנה על כל העולם כולו!

2.חשבון הנפש העצמי-כל אדם נידון ביום זה על כל דבריו בשנה הבאה, מן הראוי להקדיש מחשבה לנושא הזה גם כן.

3.בזמנו של עזרא (לפני בית שני)ישבו כל היהודים וקראו את התורה ביום ראש השנה והתחילו לבכות בגלל שהם גילו שהם במצב כל כך חמור, אמר להם עזרא כך-

נחמיה פרק ח
(ט) וַיֹּאמֶר נְחֶמְיָה הוּא הַתִּרְשָׁתָא וְעֶזְרָא הַכֹּהֵן הַסֹּפֵר וְהַלְוִיִּם הַמְּבִינִים אֶת הָעָם לְכָל הָעָם הַיּוֹם קָדֹשׁ הוּא לַד´ אֱלוקיכם אַל תִּתְאַבְּלוּ וְאַל תִּבְכּוּ כִּי בוֹכִים כָּל הָעָם כְּשָׁמְעָם אֶת דִּבְרֵי הַתּוֹרָה:
(י) וַיֹּאמֶר לָהֶם לְכוּ אִכְלוּ מַשְׁמַנִּים וּשְׁתוּ מַמְתַקִּים וְשִׁלְחוּ מָנוֹת לְאֵין נָכוֹן לוֹ כִּי קָדוֹשׁ הַיּוֹם לַאֲדֹנֵינוּ וְאַל תֵּעָצֵבוּ [כִּי חֶדְוַת ד´ הִיא מָעֻזְּכֶם]:
(יא) וְהַלְוִיִּם מַחְשִׁים לְכָל הָעָם לֵאמֹר הַסּוּ כִּי הַיּוֹם קָדֹשׁ וְאַל תֵּעָצֵבוּ:
(יב) וַיֵּלְכוּ כָל הָעָם לֶאֱכֹל וְלִשְׁתּוֹת וּלְשַׁלַּח מָנוֹת וְלַעֲשׂוֹת שִׂמְחָה גְדוֹלָה כִּי הֵבִינוּ בַּדְּבָרִים אֲשֶׁר הוֹדִיעוּ לָהֶם: ס

השמחה היא המעוז שלנו, ולכן עלינו לשמוח בראש השנה שזכינו להמליך את המלך העליון, שזכינו להיות מוארים ממנו, שזכינו להיות שליחיו בעולם הזה!

ובעז"ה נזכה כולנו להכתב ולהחתם בספר חיים טובים ובספרן של צדיקים.

אני מקוה שזה עזר לך ואשמח להמשיך לעזור במה שאוכל במייל שלי

elchananshmuel@gmail.com

כל טוב ברכה ושמחה!
אלחנן.

כתבות נוספות