מהלכות צדקה

חדשות כיפה הרב אייל קרים 28/11/02 14:49 כג בכסלו התשסג

שאלה

כבוד הרב,

יש לי קופת צדקה אשר לקחתי מבית חב"ד, בה אני שמה בכל יום כסף אותה אני מפרישה לצדקה. שאלתי היא האם את הכסף שמצטבר בקופה זו אני חייבת לתרום לבית חב"ד או שאני יכולה לתת אותו לנזקקים או למטרות צדקה אחרות.

תשובה

שלום

אם התכוונת לתרום דווקא לבית חב"ד, הרי בית חב"ד זכה בתרומה זו. ואם לא התכוונת לכך, הינך רשאית להעביר התרומה לנזקקים אחרים.
כל זה אמור לגבי סכום הכסף שנמצא כרגע בקופה, אבל את רשאית מעתה ואילך לייעד את הכסף למטרות צדקה שונות, גם אם תשתמשי בקופה זו, בהסכמתם.

שלום
אייל קרים