מדרשה או מכללה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/01/03 21:22 י בשבט התשסג

שאלה

בס"ד

כבוד הרב, שלום וברכה.

הנני בחורה בת 19 החוזרת בתשובה, אני גרה עם אמי שאיננה דתיה כלל, ובכלל הסביבה של החברים שלי היא חילונית לחלוטין.

אני לומדת במדרשה חצי תכנית. אני לא מרגישה שטוב לי במדרשה, ובמקום שבו אני נמצאת.

אני בחורה מאוד רוחנית ואני מרגישה שאני לא מצליחה להתפתח ולגדול אלא ההיפך.

אני אמורה להתחיל לימודים במכללה באוקטובר, אבל עד אז הייתי מאוד רוצה לצאת מהבית וללמוד במדרשה ולחיות שפנימיה. ובמיוחד הייתי רוצה לעבור למדרשה בצפת. אך אני יודעת שאין קבלות תלמידות יותר.

אני לא יודעת כיצד לצאת מכאן, כי באמת לא טוב לי.

אם לכבוד הרב יש אולי עצה או פתרון תתקבל בברכה רבה.

בתודה

תשובה

בס"ד

לא הייתי מציע לך ללמוד במכללה מקצוע או לשם תעודה לפני שאת מחזקת את הדבר החשוב ביותר בחיים. את אמונתך ודרך חייך.

לדעתי, את צריכה להקדיש למדרשה לפחות שנה שלימה של רצינות ועומק וכד'.

מדרשת צפת היא טובה ויש עוד מדרשות טובות. אם תקחי על עצמך שנה של התחזקות מלאה ולא רק חצי תכנית - תוכלי להתקבל להרבה מדרשות. גם תוכלי ללמוד בלב שלם ,לגדול וגם להיות שמחה.

בהצלחה