מדריכה של בנים

חדשות כיפה הרב שי פירון 22/12/02 01:05 יז בטבת התשסג

שאלה

שלום.

אני מדריכה בנים ובנות בכיתות ה-ו. אני מתלבטת לאחרונה האם אני צריכה להמנע מנגיעה בחניכים הבנים. מצד אחד, אני מאמינה שמה שמושרש מגיל צעיר הוא מה שיקבע אחר כך. מצד שני אני מפחדת שהם לא יבינו, מכיוון שהם גדלים בחברה שבה שמירת נגיעה מקובלת אצל כולם. אני גם מתלבטת חינוכית, למה זה יגרום שאני מחנכת למשהו שונה מהבית שלהם? אולי בגלל הגיל הצעיר שלהם אפשר לדחות את ההתמודדות הזו שלהם. לאחרונה חשבתי שאולי אני לא אזום מגע, אבל כאשר הם ייגעו בי אני לא אומר דבר. רציתי לשמוע את דעתך בנידון.

תודה מראש.

תשובה

שלומות

אין דבר טוב יותר מטבעיות החיים.
לא צריך להכריז: "אל תגעו בי".
צריך להפסיק לגעת בהם ואם מי מהם נוגע בך לומר לךו בחיוך ובטבעיות אני מקפיב על כך ואבקש ממך לכבד זאת ואם ישאל למה ראוי לשבת אתו בצד ולהסביר לו בשקט ובנועם וכך ליצור השפעה מעגלית פשוטה וישרה.

בברכה,

שי