מדליק נר חנוכה לסבתא - האם לברך גם בבית?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/11/02 07:18 כד בכסלו התשסג

שאלה

ב"ה-בס"ד

לכבוד הרב שלום וברכה!!!

אני מתכוון בלי נדר מהיום עד סוף ימי החנוכה להדליק נר אצל סבתא שלי ולהוציא אותה ידי חובה עם ברכה.

השאלה שלי:

א)האם שאני חוזר הביתה (ועדיין יש זמן להדליק נרות- שמעתי שזה עד 8 בערב) להדליק שוב עם ברכה או אולי בלי ברכה?

ב)והאם זה משנה אם בני ביתי מדליקים בבית או שהם גם באים לסבתא שלי להדליק אצלה?

תודה מראש ויישר כח!!!!!!!

תשובה

בס"ד

א- כשאתה חוזר הביתה אתה מדליק עם ברכה.

ב- זה לא משנה כי חיוב הדלקת נרות הוא עליכם בבית שלכם כיון שעל פי השאלה אני מבין שאינכם ישנים וגרים בבית הסבתא.

ג-זמן הדלקת נרות אינו קשור לשעה שמונה בערב. לכתחילה מדליקים בצאת הכוכבים שזה כעשרים דקות אחר השקיעה. ואם לא הספיק ידליק תוך חצי שעה לצאת הכוכבים (עד 50 דקות אחרי השקיעה) .
אחרי השעה הזו ישתדל להדליק מוקדם ככל האפשר.
אם בני הבית ערים ומדליק בבית - מדליק עם ברכה.
אם הוא לבדו - מדליק בלי ברכה.
אם הוא לבדו ומדליק לכיון רשות הרבים, כגון שהוא גר פחות מעשרים אמה מרשות הרבים - עשר מטר מהכביש. ומדליק בחלון או בפתח הבית מבחוץ - יכול להדליק בברכה כל זמן שיש עוברים ושבים ברחוב.

חנוכה שמח