מדוע מוסיפים ''כי שם ד' אקרא..'' במנחה

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 02/01/03 19:25 כח בטבת התשסג

שאלה

שלום רב!

רציתי לדעת מהי הסיבה שלפני תפילת העמידה, במנחה ובמוסף בלבד, מתווסף הפסוק - "כי שם ד' אקרא, הבו גודל לאלוקינו"?

בתודה רבה מראש, יובל

תשובה

שלום רב.
כץב שו"ע (סימן קיא' סעיף א') "צריך לסמוך גאולה לתפילה ולא יפסיק בינהם אפילו באמן אחר גאל ישראל ולא בשום פסוק חוץ מה' שפתי תפתח" וכתב המשנה ברורה (אות ד') "ואפילו בערבית קודם תפילת שמונה עשרה יש לזהר בזה", ובסעיף א' כתב המשנה ברורה (אות א') "אבל במוסף ומנחה מותר לומר פסוקים קודם ה' שפתי תפתח". לכן אומרים פסוק זה דווקא במוסף ומנחה.
בברכה,
צבי קוסטינר.