מגע בכלה בעת נתינת טבעת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/10/02 14:46 יא בחשון התשסג

שאלה

יש לי שאלה שמטרידה אותי, למרות שהיא יכולה להישמע קטנונית. אשמח לקבל תשובה.

בשעת החופה, האיש שם טבעת לאישה, וזה יכול להיות כרוך בנגיעה באישה.

אבל הם עדיין לא נשואים, אלא רק בסוף המשפט "הרי את..."!

אשמח לקבל תשובה.

תודה

תשובה

בס"ד

א] האמירה של "הרי את מקודשת לי וכו'" מסתיימת לפני נתינת הטבעת.

ב] בדרך כלל האשה טהורה בשעת החופה, והקידושין והמגע באים כאחד.

ג] זה נכון שהם לא נשואים ולא מותרים עד אחרי החופה והברכות. והחופה כבר קיימת אבל הברכות עוד לא בורכו. עם זאת כיון שזאת מטרת הקידושין - להדק את הקשר בינהם. הרי המגע הזה - אם הוא קורה - הוא מגע של קשר.
סוף סוף הקשר הנוצר בעקבות נתינת הטבעת הוא חזק אלפי פעמים מהמגע המקרי.

הקשר שנוצר מאמירת המילים הנפלאות הללו של הרי את הוא הרבה יותר חזק מכל מגע.

ג] אם האשה נדה - החתן נזהר מאוד שלא ליגע בה - אבל זה נדיר.

בהצלחה