לשון הרע...

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 13/01/03 16:32 י בשבט התשסג

שאלה

לה"ו

שלום כבוד הרב!

אני וחבריי בזמן האחרון מדברים הרבה לשון-הרע רכילות וירידות על חלק מהמורים ואז החלטנו לעשות משחק שכל מי שאומר לשון הרע רכילות או יורד על מישהו אז נותנים לו כאפה חלשה ואט אט זה מתחזק ואתמול הרב שלנו אמר לנו שהדבר הזה אסור כי אתה יותר מפחד מהכאפה מאשר בית דין של מעלה שהוא יקבע בעולם הבא, ואנחנו יודעים שאם נפסיק אז נחזור לסורינו ונמשיך כאילו לא היה כלום

תודה מראש!

אוהד

תשובה

שלום רב
נדמה לי ששניכם צודקים. ודאי יש לחתור לכך שהאדם יעשה טוב בשל יראת ה' ולא בשל דברים צדדיים ועדיף שימנע עצמו מלדבר לה"ר בשל הרוע שבדבר ולא בשל החשש ממכות.יחד עם זאת יש מדריגות בסולם העולה בית ה' ולא קופצים מיד למעלה.לכן בשלב ראשון עושים פעולות גם שלא לשמה כפישאמרו חכמינו "לעולם יעסוק אדם בתורה ובמצוות שלא לשמה ומתוך שלא לשמה יבוא לשמה".
אשר על כן אני מציע לכם להמשיך קצת כמו שעשיתם עד כה אבל בהדרגה לצמצם את הזמנים בהם מקבלים את ה"כאפות" על דבורים לא חיוביים עד לביטול הדבר לגמרי.