לשון הרע

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 20/11/02 18:38 טו בכסלו התשסג

שאלה

קודם כל תודה רבה לכבוד הרב ששלח לי תשובה על השאלה שלי, אבל יש לי על זה שאלה:

הבנתי את הדין שאם הוא לא יכול להשתיק את המספר והוא בא אחרי שהמספר התחיל לדבר וגם אם הוא יילך המספר ימשיך- אז אין לו את העבירה של "לפני עוור לא תתן מיכשול",

אבל עדיף לא להיות בחבורות כאלו.

אבל ממה שאני מבין זה לא יכול להיות שהוא לא עובר על העבירה הזאת כי עצם השמיעה שלא זה חטא למדבר (הרי ככל שמספר השומעים גדול יותר-יש יותר עבירות)

ואם אני לא טועה, כל מילה זה עבירה ושיש יותר אנשים זה יותר עבירות (בבקשה תתקן אותי אם אני טועה)??

תשובה

שלום רב :
אתה צודק החפץ חיים בפתיחתו לספר בלאוין אות ד' מסתפק בדבר ןלכן כתב "אפשר דאין עובר השומע על לאו זה" ובבאר מים חיים הוא מעלה את האפשרות שכן חייב בגלל ריבוי השומעים, ונשאר בצריך עיון.
בברכה צבי קוסטינר