לשון הרע לצורך רפואי

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 25/12/02 14:43 כ בטבת התשסג

שאלה

כידוע ישנן הלכות רבות בהלכות לשון הרע ורכילות אשר מטרתן למנוע מלספר בגנות יהודי,לגרום לו נזק או בושה בעקבות דברים הנאמרים.

שאלתי היא האם בטיפול פסיכולוגי כאשר המטופל מעוניין בשיפור איכות חייו,האם אז מותר לו לספר למטפל דברים אשר נוגעים לא רק לו אלא גם לחביריו ומשפחתו.דברים שלעיתים הינם שלילים וגם אם אינם יש סיכוי שהנוגעים בדבר לא ישמחו בפירסומם? האם שייכים בכלל דיני רכילות ולשון הרע כאשר מדברים עם פסיכולוג?

תשובה

שלום רב.
אם ישנו צורך רפואי בדבר ואין ברירה אחרת מותר לספר לפסיכולוג לשון הרע בתנאי שהפסיכולוג הוא אדם אמין שלא מעביר את זה הלאה ולא מאמין בדברים אלו, אלא כל עניינו לעזור למטופל. לכן לצורך רפואי מותר.
בכל אופן רצוי לשאול רב בכל מקרה לגופו שמכיר את האדם ויודע האם הדבר נצרך או לא.
בברכה,
צבי קוסטינר.