לרדת על המדריך. דחוף!

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 02/12/02 09:42 כז בכסלו התשסג

שאלה

שלום רב!אני חניך בתנועת עזרא, בשבת הקרובה בעזרת ה' תתקיים שבת הארגון. הקבוצה שלי החליטה שאנחנו עולים לבמה בהופעות ומחקים כל מדריך,"יורדים עליו".

-האם זה מותר?

-אם התשובה ל- א' זה לא, אולי במקרה שאני אומר להם לפני כן זה מותר?(יש סיכוי שהמדריך יסכים כי"לא נעים לו". אך אולי הוא יסכים באמת.)

תודה רבה!אודה לרב אם יפרסם את התשובה באתר.

תשובה

חנוכה שמח
"נח לו לאדם שיפיל עצמו לכבשן האש ואל ילבין פני חברו ברבים"
דעליך סני לחבריך לא תעביד , האם היית רוצה שיעשו לך אותו הדבר? שכל הסניף ירד עליך
תנועת עזרא שחרטה על דגלה קיום תורה ומצוות גם בין אדם למקום וגם בין אדם לחבירו תראו דוגמא לכל הסניפים גם בחגיגות פורים שיהיו מתוך "ואהבת לרעך כמוך" (וגם אם המדריך אומר כן זה לא ראוי כי לך תדע איך הוא מרגיש בלבו)
בברכת הצלחה צבי קוסטינר