לפנים משורת הדין

חדשות כיפה הרב אייל קרים 10/12/02 09:59 ה בטבת התשסג

שאלה

ביקשתי מחבר שיש לו רכב גדול שניסע ביחד מהעבודה אל הבית שלי, נעמיס ארון וניסע לבית הורי. משם כל אחד יחזור לביתו. וכך היה.

אחרי שפרקנו את הארון בבית הורי נפרדנו לשלום, ובדרך לביתו הוא עשה תאונה (זהו כביש שאיננו מכיר - כי הוא נסע בו רק "בגללי").

האם אני צריך לפצות אותו?

ואם אחליט ממצפוני לפצות אותו - האם ניתן לזקוף את הפיצוי כהפרשה ממעשר כספים?

תשובה

שלום

אינך חייב לפצותו, משום שהנסיעה היתה בהסכמתו. ואם בכל זאת תפצה אותו, הרי זו סתם מתנה, אלא אם כן הוא נחשב כעני.

שלום
אייל קרים