למה נהרגים ילדים?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/12/02 20:50 י בטבת התשסג

שאלה

עקב האירועים הפוקדים אותנו מתעוררת אצל הרבה אנשים השאלה:

אם ה' אוהב אותנו למה הוא מביא עלינו כל כך הרבה צרות?

אני שמעתי כמה פעמים את התשובה בגלל שאנו חוטאים ה' מעניש אותנו. אבל תשובה זו לא הניחה את דעתי מפני שגם אנשים שומרי תורה ומצוות נפגעים בפיגועים?

וגם ילדים קטנים שעדיין לא הגיעו למצוות נפגעים בפיגועים?

למה ?

הרי הם לא עשו רעה לאיש! במיוחד הילדים הקטנים.

אשמח אם הרב יענה לי

תשובה

בס"ד

ה' אוהב אותנו ולא מביא עלינו כל כך הרבה צרות. בסך הכל החיים בארץ הם טובים ומאושרים ורוב הצרות שיש באו באשמתינו ולא על בגזירת אלוקים.

אנחנו נתננו לערבים נשק וכסף וכח ואומץ ושלטון ובגלל זה רוב ההרוגים והפצועים בשנה האחרונה.

אנחנו נוסעים בכבישים במהירות, בלי זהירות, ברכבים לא תקינים ואחר כך כואבים על הפצועים וההרוגים.

ואם תשאל למה נהרגים ילדים ומי שלא חטא?

התשובה על כך היא שאנחנו חיים כגוף אחד כאיש אחד. אדם אחד נהרג על מנת להגן על תושבי עיר אחרת. ולכן לפעמים נהרגים אנשים שלא אשמים בהסכם אוסלו שנתן לערבים נשק וכסף וכח ואומץ ושלטון אבל אנשים אחרים נתנו להם את האמצעים להרוג ואחרים נהרגים.

כי אנחנו נחשבים כיחידה אחת, אנחנו כעם פגענו בעצמינו.

לפעמים נהרגים אנשים על הגנת תושבי יש"ע אע"פ שהם לא גרים שם ואולי מתנגדים לישיבה שם.

בקיצור אנחנו עם אחד שחלקים בו משלמים את מחיר התנהגות האחרים - לטוב או לרע.

בדרך כלל האחדות הזו מביאה טוב לעם ישראל. וזכור כי בגלות שהיינו נפרדים אחד מהשני הכו בנו והרגו אלפים ורבבות ומאות אלפים ומליונים.

ביום אחד באוושיץ נהרגו יותר יהודים מכל מלחמות ישראל והפיגועים גם יחד.
בטיל אחד שנפל על הכוחות האמריקאים בכווית נהרגו יותר אנשים מכל היהודים שנהרגו במלחמת המפרץ.
באסון התאומים בניו יורק נהרגו יותר אנשים מכל האינתיפדה האחרונה.

בקיצור הרע הזה שאת מתארת הוא נורא ואיום. אבל אם רואים אותו בתוך המציאות יש לנו להודות לה' ומתוך כך לבקש שלמות של גאולה.

יותר אחדות.
יותר רגיעה.
יותר לפעול בשכל ובאמונה.
יותר להיות עם ה' - ונביא על עצמינו פחות צרות.

בהצלחה