למה יש הרבה גירושין בימינו?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/12/02 18:21 יז בטבת התשסג

שאלה

בס"ד

איזה הסבר רוחני יכול לענות על השאלה מדוע יש כ"כ הרבה גירושין ?

הברסלבים מסבירים כי אנו נמצאים לפני הגאולה ממש וזה הזמן לתקן את כל התיקונים. בעיקר כנראה עם אנשים. ולכן ישנם הרבה גירושים וזה ההסבר גם לנישואין הקצרים. באנו לתקן סגרנו את התיקון ואנו משיכים הלאה לתיקון הבא.

הסבר מעניין. אבל רציתי לדעת עם לרב יש הסבר אחר .

לתשובתכך אודה.

נ.ב

ההתיחסות לשיר השירים כגרוש המשיב גרושתו הייתי מאד מעניינת.

תשובה

בס"ד

לדעתי התיקון של העולם בימינו הוא בנישואים וזה רמוז בפסוק "ישיש עליך אלוקיך כמשוש חתן על כלה".

דבר זה מובא בהרבה מקומות בחז"ל. ולכן בברכות הנישואין יש ברכה על הגאולה וירושלים.

מכיוון שזה העיקר - יש על זה הרבה "מניעות וקיטרוגים".

וכלל יש לנו כי דבר חשוב שיש עליו הרבה מניעות וקיטרוגים - צריך להתאמץ עליו ביותר.

בהצלחה