למה ה' לא מזרז את הענינים?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 06/01/03 11:56 ג בשבט התשסג

שאלה

שלום,

א. למה ה' לא יכול לזרז את הגאולה, אם הוא באמת כ"כ אוהב אותנו?

ב. למה ה' לא יכול היה להוציא את עמ"י ע"י מכה אחת במצריים? למה צריך כ"כ הרבה מכות ובלאגן?! שיהיה ישר מכת בכורות וזהו! תודה!!

תשובה

שלום לך,
שאלה טובה שאלת, שאלה שעסקו בה כבר רבותינו הראשונים והאחרונים - רמב"ן על התורה, אור החיים הקדוש על התורה, הנצי"ב בפירושו "העמק דבר", האברבנל, המהר"ל ב"תפארת ישראל" פרק לד' ועוד. כל אחד ענה לשאלה זו באופן אחר, בסיגנונו הוא, אך המכנה המשותף הוא, שעשרת המכות היוו מהלך של זיכוך, שלב אחר שלב - כל מכה באה לתקן איזה שהוא תיקון עד שהוכשר הדור להיגאל.
כך גם הגאולה האחרונה. זקוקים אנו להכשרה, לחישול הכוחות, לזיכוך כללי לפני בוא הגואל. נזדכך אם כן, כולנו ונתחזק עוד ועוד בעבודת ה' ובעזרת ה' יבוא גואל במהרה בימינו.
רפאל, חברים מקשיבים